Web, Mobil és Marketing Blog

Android játékok és a Banana Pi

A Banana Pi Androiddal kitűnő választás televíziónk felokosítására. Mivel HDMI-n túl RCA kimenettel is rendelkezik, ezért akár régebbi készülékek is szóba jöhetnek megjelenítőként. A tipikus felhasználási mód a videólejátszás, azonban ha meguntuk a filmnézést, akkor pár perces alkalmi kikapcsolódást nyújthatnak az alábbi, egérrel is jól vezérelhető játékok.

Crossy Road

Segítsük csirkénket autópályákon, vasúti kereszteződéseken, folyókon át! A játék érdekessége, hogy wifi hálózaton keresztül többjátékosos üzemmódot is támogat.Holy Shoot - Soccer Battle

Éljük át a 2016-os labdarúgó EB izgalmait a képernyő előtt! Realizmust ne keressünk ebben a játékban, azonban az alkalmazott fizikai modell nagyon szórakoztató.
Flappy Nyan Cat

Senkinek sem kell bemutatni a 2013-mas év egyik legismertebb Androidos játékát, a Flappy Birdöt. A Flappy Nyan Cat egy jól sikerült klón, amely Banana Pi alatt is remekül működik.


A telepített Android verziójától függően elképzelhető, hogy a Play Storeból nem tudjuk közvetlenül letölteni ezeket az applikációkat. Ekkor töltsük le számítógépünk böngészőjéből az apk fájlokat (pl. az apkpure.com szolgáltatásának használatával), másoljuk a memóriakártyára, majd a Banana Piról a fájl kitallózásával telepíthetjük azt.

3 megjegyzés: