Web, Mobil és Marketing Blog

Olvasási mód Edge böngészőben

Az Olvasási mód (Read mode) az Edge böngésző hasznos újdonsága. Használatával látogatóink minden zavaró körülmény nélkül egy egyszerű, letisztult felületen a szövegre koncentrálva olvashatják tartalmainkat.
Az, hogy az Olvasási módot felkínálja-e a böngésző, az Edge automatikusan dönti el. Mik azok a körülmények, amelyek elősegítik, és mik azok, amelyek gátolják az Olvasási módot? Az interneten rengeteg tippet olvashatunk erről, ezek közül egy egyszerű tesztoldalon keresztül kipróbáltunk néhányat.

Olvasási mód kikapcsolása meta taggel

Ha nem szeretnénk, hogy látogatóink bekapcsolják az Olvasási módot - és ezáltal megszabaduljanak a hirdetéseinktől :) -, az alábbi meta taget kell alkalmaznunk:

<meta name="IE_RM_OFF" content="true">

Ez a módszer tesztoldalunkon valóban működött.

Főoldalon nem működik az Olvasási nézet

Ha az URL csak a domainből (és előtte a protokollból) áll, akkor az Edge nem kínálja fel az Olvasási nézetet. Ezt meg tudjuk erősíteni, tesztoldalunkon ezek szerint működött a böngésző.

Túl kevés a tartalom

A nézet betöltését megakadályozza, ha nagyon rövid az Edge által a tartalmi résznek minősített szöveg. A próbálkozásaink során azt tapasztaltuk, hogy kb. 700 leütés, illetve kb. 110 szó a vízválasztó, ezek alatt már nem volt választható az Olvasási nézet.

<pre> tag használata

Amennyiben az előformázott szövegek megjelenítésére szolgáló <pre> html tag előfordul a tartalmi részben, úgy nem lesz elérhető Olvasási nézetben oldalunk. Mivel a megjelenítési mód megváltoztatja oldalunk külalakját, így logikus, hogy az Edge tényleg követi ezt a szabályt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése